torsdag 5 juli 2012

Äpplen stekta i olivolja

Äpplena kan serveras som dessert tillsammans med en boll vaniljglass, men de kan även serveras till varmrätt med ett stekt ankbröst t.ex.
Recept för 6 pers.

6 äpplen
5 msk olivolja (med fruktsmak om du hittar)
1 msk honung
skal av en halv citron
peppar
  1. Skala äpplena och skär dem i 12 bitar, avlägsna kärnhuset.
  2. Hetta upp 4 msk olivolja i en stekpanna och stek äpplena i flera omgângar tills de fâtt fin färg och är mjuka. 
  3. Lägg alla äppelbitarna i stekpannan och tillsätt honungen. Blanda.
  4. Strö över det rivna citronskalet och pepparn.
  5. Avsluta med resten av olivolja och blanda om. Servera!
Recept och bild frân http://www.elle.fr

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...